Over Doen! Denken!

Over Doen! Denken!

In de filosofieschool (her)ontdekken kinderen en volwassenen het plezier van denken. In een wereld waarin elk antwoord slechts één muisklik verwijderd is, stimuleren wij mensen om zelf een opinie te vormen en elkaar te verrijken met ideeën en bedenkingen. In open dialoog gaan we samen op zoek naar antwoorden.

Onze visie

Een overvloed aan media spuien dagelijks een tsunami aan informatie en opinies, niet altijd even kritisch en beargumenteerd. Doen! Denken! wil mensen helpen om met deze overvloed om te gaan. Op een nieuwsgierige maar kritische wijze en in dialoog met leeftijdgenoten gaan wij op zoek naar bewijzen en argumenten. We vormen elk onze eigen mening en luisteren met respect naar elkaar.

Onze AANPAK

Wij geloven in praktisch filosoferen (ja, dat is een werkwoord). Doen en denken, denken en doen. Op een stoel zitten en nadenken? Geen sprake van! Praktisch filosoferen is een plezierige, ontspannende en verrijkende bezigheid. Met spelletjes, uitstappen en creatieve activiteiten starten we onze filosofisch dialoog. Uiteenlopende onderwerpen kruisen onze wegen en we spelen in op de leefwereld en vragen van de deelnemers.

Aanvulling op het onderwijs

Wij zijn ervan overtuigd dat scholen te weinig tijd en ruimte hebben om het vrije filosoferen aan bod te laten komen. Het maakt voorlopig ook geen deel uit van het curriculum. De  activiteiten na school of na het werk concentreren zich dan weer op sport, muziek, dans of kunst… Een ruimte  waar mensen in alle vrijheid kunnen nadenken en leren dialogeren is een waardevolle en noodzakelijke aanvulling op dit vrijetijdsaanbod.

Het bestuur

Doen! Denken is een vzw, opgericht in 2017. De leden van het bestuur gaan tot het uiterste om in hun missie te slagen: filosoferen deel laten uitmaken van het dagelijks leven.

Erevoorzitter: Rudi Gilen
Voorzitter : Marieke Höfte
Ondervoorzitter: Hugo Dubois
Penningmeester: Marieke Höfte
Secretaris: Edith Penxten

Bestuursleden: Mimi Megank, Wouter Fimmers, Hilde Martens en Patricia Robinne

bestuur_filosofieschool Doen Denken
Ontdek ons aanbod

Wil jij op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Wij houden je graag via mail op de hoogte over toekomstige filosofeersessies, opendeurdagen, activiteiten en opleidingen. Schrijf je vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief en mis niets van Doen! Denken!