Opleidingen

Opleiding: filosofisch gespreksleider

Filosoferen, een vak apart of een apart vak ?  Word filosofisch gespreksleider in 3 weekends !

Met deze op praktijk gerichte opleiding, geven we je de handvaten om filosofisch te leren omgaan met groepen : in je klas, op het werk, maar evengoed in je vrije tijd bij vrienden of thuis met je kinderen/kleinkinderen.  Filosoferen maakt ons onbevangen en leert ons verschillen te omarmen.  Filosoferen biedt ons speelruimte om vrij te denken.  Het geeft ons instrumenten om gedachten en overtuigingen aan te scherpen, de moed om onszelf in vraag te stellen.  
Deze opleiding maakt je vertrouwd met gepaste methodes om de ‘juiste’ (?) filosofische vragen te stellen, om intens te luisteren, om groepsverbindend te werken, de verwondering te cultiveren en om ‘te doen denken’!  Filosoferen is meer dan een methode, het is vooral een manier van in het leven staan.
Naast een theoretisch gedeelte wordt er vooral met de groep zelf gewerkt.  Aangepaste werkvormen om vlot, spontaan en duurzaam vertrouwd te worden met het zelf filosoferen.  We werken ook gedeeltelijk op maat van de groep (vanuit welke belangstelling je deze weekends volgt) en zorgen voor een aangename omkadering.  Filosoferen doen we met ons hele lijf, met wie we zijn.

Op het einde van de cursus worden de deelnemers verwacht een filosofisch gesprek te kunnen leiden en krijgen uiteraard de kans dit te oefenen en te perfectioneren. Wie het hele traject met succes afwerkt ontvangt een attest.

Om de cursus te volgen heb je geen ervaring of voorkennis van de filosofie nodig, wel goesting om samen te denken en het denken bij anderen aan te wakkeren.

 

Deze 3 weekends worden begeleid door onze docenten Tine Bos & Márnix Vanlangenaeker 

Kostprijs ? 250 EUR (inclusief lunch) – overnachten mogelijk (niet inbegrepen) 

 

praktisch

Datum14/15 augustus 2021 – 28/29 augustus 2021 – 11/12 september 2021 
               zaterdag 9u tot 17u – zondag 9u30 tot 13u 

LocatieSint-Truiden – Begijnhof nr 60

Kostprijs: 250 EUR (inclusief lunch) 

Meer info of interesse: stuur mailtje naar info@doen-denken.be

Blijf je graag op de hoogte van onze opleidingen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief